Previous Next Main

Η παράδοση της πλατείας Ομονοίας πιο κοντά από ποτέ.

2020-02-21 17:34:01 | Monopolion Blogger

Η πλατεία Ομονοίας, μαζί με εκείνη του Συντάγματος, ανέκαθεν αποτελούσαν το σύμβολο της πόλης των Αθηνών. Ύστερα από μια σειρά πολύμηνων έργων και ανυπομονησίας για τη νέα της μορφή, φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ η παράδοσή της. Για του λόγου το αληθές, πριν λίγες ώρες μόλις, ο Δήμαρχος των Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, τη δοκιμή του σιντριβανιού της πλατείας. (Μπορείτε να δείτε το βιντεο από εδώ: https://www.facebook.com/kostas.bakoyannis/videos/10157676777756999/)

Όπως δείχνει το βίντεο, η πλατεία φαίνεται να κρατά τη στρογγυλή παραδοσιακή φυσιογνωμία της στο κέντρο αυτής και σχηματικά να επεκτείνεται, καθώς η διάβαση μεταξύ Πανεπιστημίου και Αγίου Κωνσταντίνου παραμένει. Ξεκάθαρα πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται να έχει το σιντριβάνι στο κέντρο της, ενώ ο πράσινος κυκλικός χώρος γύρω από αυτή είναι το στοιχείο του πρασίνου, το οποίο, ομολογουμένως, έλειπε από την περιοχή. Έπειτα από τον στρογγυλό πράσινο χώρο, η πλατεία επεκτείνεται με στρωμένες γκρι πλάκες, οι οποίες όπως έχει ήδη γίνει γνωστό αρκετό καιρό πριν, είναι φιλικές προς το περιβάλλον καθώς θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως είναι φυσικό, οι υπερυψωμένες λαμαρίνες παραμένουν περιμετρικά της πλατείας, αλλά σίγουρα όχι για πολλές μέρες ακόμα. Το εν λόγω βίντεο, εν μέρει κάλυψε την περιέργεια των πολιτών για το τι κρυβόταν πίσω από αυτές τόσο καιρό και από την άλλη μεριά έδωσε μια νότα αισιοδοξίας σε κατοίκους και περαστικούς της πλατείας.

Αν στην εν λόγω ανάπλαση, προσθέσουμε και τα αναπλαστικά και αναπτυξιακά έργα γύρω από αυτή, τα οποία σχεδιάζονται να γίνουν (βλ. https://realtor.gr/blogs/h-anaplasi-tis-plateias-omonoias-kai-oi-nees-xenodoxeiakes-ependyseis-tis-perioxos ) το προσεχές διάστημα, τότε θα κάνουμε λόγο για μια πλατεία, η οποία εύκολα θα μπορεί να συναγωνιστεί, άλλες παγκοσμίως. Η τάση του 21ου αιώνα, θέλει αναπτυξιακά έργα και εγκαταστάσεις φιλικές προς το περιβάλλον, αισθητικά αναβαθμισμένες και σύγχρονες. Το κέντρο της Αθήνας, αναβαθμίζεται, έργα ανάπλασης είτε συμβαίνουν είτε πρόκειται να συμβούν και επιχειρηματικά πλάνα αρχίζουν να παίρνουν μορφή.

Περιοχές εγκαταλελειμμένες και υποβαθμισμένες (Μεταξουργείο, Ομόνοια κ.α.) εκμεταλλευόμενες τις παγκόσμιες επιχειρηματικές και επενδυτικές τάσεις αναβαθμίζονται και έργα κοινής ωφέλειας συμβάλουν σημαντικά στην επίτευξη των παραπάνω. Το εμπορικό κέντρο της Αθήνας, φαίνεται να μεταμορφώνεται σε πόλος έλξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τουρισμού και η αναβάθμιση της περιοχής να είναι πιο κοντά από ποτέ. Όλα αυτά προφανώς και δεν γίνονται μεμονωμένα, γίνονται όμως σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διάθεσης για αναβάθμιση και επανένταξη της Αθήνας, όχι μόνο σε έναν τουριστικό προορισμό, αλλά και σε μια επιχειρηματική κατεύθυνση.    


Σημαντική Σημείωση: Το ανώτερο κείμενο δημιουργήθηκε για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν επιτρέπεται  η αναδημοσίευση, η μετάδοση, η μεταβίβαση, η αναπαραγωγή, η αναμετάδοση, η διανομή, η παρουσίαση, η μεταπώληση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση ή αναφορά, ακόμα και αν αναφέρεται ως πηγή ο δημιουργός ή το ίδιο το κείμενο ή το ίδιο το blog. 

Εικόνα εξωφύλλου και εικόνες κειμένου: όλες οι εικόνες προέρχονται από το βιντεο

REALTOR REAL ESTATE BLOGS

The Blog Post is an entry (article) that you write on a blog.