Previous Next Main

Νέο ρεκόρ αγοραπωλησίας από τον Jeff Bezos: πωλήθηκε η έπαυλη του Harry Warner προς 157 εκ. ευρώ

2020-02-19 12:58:50 | Monopolion Blogger

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, μία εντυπωσιακή και –κυριολεκτικά- «χολιγουντιανή» αγοραπωλησία ακινήτου, έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες.  Πρωταγωνιστές δεν θα μπορούσαν να ήταν άλλοι, πέρα από δύο κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο λόγος γίνεται για τον  ιδιοκτήτης της Amazon Jeff Bezos, ο οποίος  κατάφερε να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ και αυτό αφορά την αγορά ενός υπερπολυτελούς ακινήτου στην περιοχή του Λος Αντζελες.  Η τιμή του ακινήτου αντιστοιχεί σε 157 εκ. ευρώ και άνηκε στον David Geffen. Το σχεδόν αστρονομικό ποσό, εύκολα δικαιολογείται τόσο από την ιστορία του οικήματος όσο και από τις πολυτέλειες που προσφέρει. Όλοι όσοι ασχολούνται με τον χώρο του real estate, γνωρίζουν καλά, ότι ένα ακίνητο δεν έχει μόνο τη χρηστική του αξία, δηλαδή, να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία, αλλά αποτελεί μία σοβαρή επένδυση, η οποία μέσω των κατάλληλων αξιοποιήσεων φέρει μεγάλες αποδώσεις, και ο Jeff Bezos, μόλις έκανε μία!

Πηγή: https://luxatic.com/the-harry-warner-estate-is-an-iconic-39-9m-hollywood-property/ 

Harry Warner Estate

Πρόκειται για το Harry Warner Estate, το ακίνητο που κατασκευάστηκε περί το 1923 και  αποτέλεσε την οικεία του Harry Warner, του ιδρυτή των Studio Warner Bros. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, σε αυτούς του χώρους έχουν φιλοξενηθεί οι μεγαλύτεροι θρύλοι του Hollywood, όπως η Marilyn Monroe. Και μόνο στη θέα του, δεν μπορεί κανείς να μην εντυπωσιαστεί από τον συνδυασμός της γαλλικής εξοχής με το αρχιτεκτονικό ρεύμα Tudor (το οποίο, δεν ανταποκρίνεται σε όλη την περίοδο της δυναστείας, αλλά σε κτίρια που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1500-1560 και αποτελεί το τελικό στάδιο της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής στην Αγγλία και την δοκιμαστική εισαγωγή της αναγεννησιακής ). Μία ιστορία αιώνων ξεδιπλώνεται μέσα από την αρχιτεκτονική του και σε συνδυασμό με τον ‘αέρα’ του Hollywood, οι προσδοκίες που δημιουργούνται φυσικά και είναι μεγάλες.

Τελευταίος ιδιοκτήτης,  πριν από τον Jeff Bezos, ήταν ο David Geffen και παρά τα αναχρονιστικά στοιχεία που του προσδίδουν οι συνδυασμοί των παραπάνω αρχιτεκτονικών επιρροών, χωρίς αμφιβολία, εύκολα το οίκημα αυτό, κατατάσσεται στην κατηγορία των  haute residence. Πέρα από τους εντυπωσιακούς κήπους, τη φινέτσα, τους μοντέρνους χώρους σε συνδυασμό με τον αέρα άλλων εποχών, την πισίνα, τους καταρράκτες και τα γήπεδα, ο ιδιοκτήτης απολαμβάνει σύγχρονα ψηφιακά συστήματα ήχου και εικόνας, κάμερες ασφαλείας, κρυφή οθόνη και σύστημα προβολής, τζακούζι και διάφορες ηλεκτρικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας.

Πηγή: http://www.arieabekasis.com/custom-homes/old-hollywood-home-listed-40m-once-owned-by-harry-warner 

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από την ιστορία του ακινήτου, της δυναμικότητας του ονόματος  του Jeff Bezos και το ποσό των 157 εκ. ευρώ, ο χώρος των ακινήτων, εδώ και αρκετά χρόνια, αποτελεί κατά κύριο λόγο σοβαρή επενδυτική δραστηριότητα –πέρα από κοινωνικό status. Ανέκαθεν αποτελούσε μία σίγουρη επένδυση, αλλά ιδιαίτερα από το 2008 και έπειτα, άρχισε να αποκτά σημαντική επενδυτική υπόσταση ξεπερνώντας άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα αυτές των τραπεζικών φύσεων. Πολυτελή σπίτια, τα οποία σε παγκόσμια εμβέλεια εμπλέκονται σε διαδικασίες αγοραπωλησιών, πολλές φορές δεν αποσκοπούν σε χρηστικές σκοπιμότητες, αλλά σε επενδυτικές. Ιδιαίτερα σε μεγάλες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, εύκολα κανείς μπορεί να ταυτίσει τα, άλλοτε golden boys των χρηματιστηρίων με τους κτηματομεσίτες.

REALTOR REAL ESTATE BLOGS

The Blog Post is an entry (article) that you write on a blog.