Previous Next Main

Αναπτυξιακά έργα στο Δήμο Λεμεσού

2020-01-13 22:52:05 | Monopolion Blogger


Δεν είναι καινούριο, ότι, η Λεμεσός, εδώ και αρκετά χρόνια έχει αναδειχθεί σε μητροπολιτικό κέντρο επενδύσεων και ότι, παράλληλα, ο αναπτυσσόμενος χαρακτήρας της  προσφέρει μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής σε κατοίκους και τουρίστες. Μια σειρά από εσωτερικές πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης για επένδυση αναπτυξιακών έργων, ενισχύουν τον μητροπολιτικό της χαρακτήρα, ενδυναμώνουν τις τοπικές επιχειρήσεις και προσελκύουν τουρίστες και επενδυτές.  


Δήμος Λεμεσού και αναπτυξιακά έργα 

Η συνεχής ανάπτυξη του  Δήμου  Λεμεσού δεν σταματά την ανοδική της  πορεία, αντιθέτως, ανεβάζει τον πήχη και για το 2020 μέσω αναπτυξιακών, εκσυγχρονιστικών και ενισχυτικών έργων. Με ένα στρατηγικό σχέδιο που αφορά την επέκταση ανάπτυξης στην επαρχία της Λεμεσού και στις συνοικίες της, τον εκσυγχρονισμό της Δημοτικής Μηχανής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, την αναβάθμιση τοποσήμων της πόλης, όπως η Παλιά Αγορά, ο Δημοτικός Κήπος, το ΓΣΟ και η Πλατεία Ηρώων, δείχνει ότι είναι έτοιμος να διαχειριστεί αναπτυξιακά έργα τόσης μεγάλη εμβέλειας.  Παράλληλα, αμείωτο κρατά το ενδιαφέρον του  και την ευαισθησία  του για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενισχύοντάς τες, μέσα από προγράμματα και προωθώντας σχέδια για προσιτή και κοινωνική στέγη. Στο ίδιο στρατηγικό σχέδιο, μέσα στις προτεραιότητές του, συγκαταλέγει την πολιτισμική ενίσχυση, με  την αναβάθμιση πολιτιστικών εκδηλώσεων και με την στήριξη ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού.  

Το Δημοτικό Συμβούλιο, προς την υλοποίηση του παραπάνω στρατηγικού σχεδίου, σε συνεδρία που πραγματοποίησε στις 14 Νοεμβρίου, υπερψήφισε  τον προϋπολογισμό του Δήμου, κρατώντας για άλλη μια χρονιά τις αναπτυξιακές δαπάνες σε υψηλά επίπεδα, καθώς αυτές ανέρχονται στα 29,5 εκατομμύρια ευρώ. Το υψηλό αυτό ποσό δαπανών, από την μία πλευρά, αυξάνει τις απαιτήσεις των δημοτών για βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου και από την άλλη πλευρά δείχνει έναν Δήμο - πέρα από «νοικοκυρεμένο», όπως τον χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Λεμεσού -  με ικανότητες οργάνωσης και διαχείρισης μεγάλων έργων. 

Ο Δήμος Λεμεσού στο πλαίσιο της, Ολοκληρωμένης Λεμεσιακής Ανάπτυξης, φαίνεται να στοχεύει στο να γίνει  πρότυπο, όσον αφορά θέματα ανάπτυξης  και βιοτικού επιπέδου των πολιτών του.  Μέχρι το 2027, δραστηριοποιείται στο να καταστεί η Λεμεσός μια έξυπνη και πράσινη πόλη, η οποία θα είναι φιλική προς τους πολίτες και ελκυστική προς τους επενδυτές. Γνωρίζει καλά, ότι μια πόλη δεν αποτελείται μόνο από έργα και πολιτιστικά ή επενδυτικά κτήρια, αλλά από πολίτες. Για αυτό τον λόγο, θέτει τους πολίτες της ως επίκεντρο και οι υπηρεσίες που θέλει να τους προσφέρει σε θέματα ποιότητας και ποσότητας υπηρεσιών, καθαριότητας, ψυχαγωγίας κλπ, είναι υψηλών προδιαγραφών.  Ωστόσο, δεν εθελοτυφλεί απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα, αντιθέτως ενισχύει την κοινωνική συνοχή και βρίσκεται δίπλα τους, με σκοπό όχι απλά να τα καταγράψει, αλλά να τα αντιμετωπίσει.

Ο Δήμος φιλοδοξεί να καταστήσει τον εαυτό του πρότυπο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ελαχιστοποιώντας την γραφειοκρατία, επενδύοντας στην αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των υπηρεσιών του. Παράλληλα, κρατά υψηλά τα επίπεδα περιβαλλοντικής βελτίωση και στοχεύει στην υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Πηγή: https://www.offsite.com.cy/articles/eidiseis/oikonomia/266829-lemesos-analytika-ola-ta-erga-se-poli-kai-koinotites-pinakes


Τα αναπτυξιακά έργα δίνουν ώθηση στην επένδυση ακινήτων στην Λεμεσό

Με βάση τα έργα που έχουν ήδη γίνει, αλλά και με αυτά που βρίσκονται υπό εξέλιξη σε συνδυασμό και με ιδιωτικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, ο Δήμος Λεμεσού, εξελίσσεται σε πόλο έλξης ανθρώπων, επενδυτών και επιχειρηματιών. Η Λεμεσός, ήδη κατέχει την πρωτιά σε αυξημένες τιμές ακινήτων και όχι άδικα. Ως η πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Κύπρου, έχει γίνει περιζήτητη σε επιχειρηματικούς κύκλους και επενδυτές βελτιώνοντας την οικονομία της και το επίπεδο ζωής των πολιτών της. Παροχές υπηρεσιών ψυχαγωγίας, ευκαιρίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες, τουρισμός και ολοένα αναπτυσσόμενο βιοτικό επίπεδο, κάνουν περιζήτητους πολλούς κλάδους της.

Ένας από αυτούς τους κλάδους είναι ο αναφορικός με την κατασκευή ακινήτων  και τις επενδύσεις σε αυτά. Πρόκειται για έναν κλάδο που συνεχώς καταγράφει αυξήσεις, χάρη στις ολοένα αυξανόμενες αξίες ακινήτων της περιοχής. Ο Δήμος δείχνει την εξωστρέφεια του και το καλωσόρισμα σε νέα επενδυτικά σχέδια, ενώ παράλληλα –όπως φάνηκε παραπάνω- επιχειρεί την καθημερινή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. 

Κατά κανόνα, η αύξηση των τιμών οφείλεται σε αυξημένη ζήτηση και περιορισμένη προσφορά. Με τη Λεμεσό να έλκει όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους και υποψήφιους επενδυτές, εύλογη θεωρείται η ανάγκη της για περισσότερα ακίνητα. Αν τώρα, λάβουμε υπ’ όψιν και την οικονομική κατάσταση των επενδυτών (όπου, αν λάβουμε υπ’ όψιν ποιοι είναι οι επενδυτές και ποιες είναι οι προϋποθέσεις και τα κεφάλαια που επενδύονται), εύκολα επίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι οι απαιτήσεις τους θα είναι υψηλές. Αυτό οδηγεί σε δημιουργίες ακινήτων υψηλών προδιαγραφών, πολυτελών με διάφορες, εξεζητημένες ή όχι, ανέσεις.  

Πηγή: https://www.lemesosnews.com/News/Details?id=878&categoryID=14

Έργα αστικής υποδομής με σκοπό την αναβάθμιση των περιοχών, την παροχή υψηλής ποιότητας ζωής για κατοίκους και επισκέπτες  και την προσέλκυση περισσότερων επενδυτών, λαμβάνουν χώρα σε παγκύπριο επίπεδο. Συγκεκριμένα στην Πάφο, σε τροχιά προς υλοποίηση, βρίσκονται έργα αστικής υποδομής, ανάπλασης και εξωραϊσμού  για διάφορες περιοχές της.

Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινείται και η Λάρνακα, καθώς από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που συμπεριλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, κάποια από αυτά θα πραγματοποιηθούν σε αυτή την περιφέρεια.

Ολόκληρη η Κύπρος έχει μπει για τα καλά σε αναπτυξιακούς ρυθμούς με πολίτες και επισκέπτες να είναι έτοιμοι να απολαύσουν τα οφέλη από αυτούς. Επιπλέον, η Λεμεσός, χάρη στην οργάνωση και διοίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξελίσσεται σε ανταγωνίσιμη περιοχή ακόμα και των πιο απαιτητικών ξένων προτύπων, ενώ οι αυξημένες τιμές σε ζήτηση και αγορά ακινήτων, επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη αυτή.  Σημαντική Σημείωση: Το ανώτερο κείμενο δημιουργήθηκε για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν επιτρέπεται  η αναδημοσίευση, η μετάδοση, η μεταβίβαση, η αναπαραγωγή, η αναμετάδοση, η διανομή, η παρουσίαση, η μεταπώληση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση ή αναφορά, ακόμα και αν αναφέρεται ως πηγή ο δημιουργός ή το ίδιο το κείμενο ή το ίδιο το blog.  

Πηγές: 

Το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2020, ανάκτηση από: https://www.limassolmunicipal.com.cy/el/news/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-2020

Δήμος Λεμεσού: Αναπτυξιακές δαπάνες αξίας 29.5 εκ ευρώ για το 2020, ανάκτηση από: https://lemesosblog.com/news/13459-29-5-2020

Ολοκληρωμένη ανάπτυξη για τη Λεμεσό 2021 – 2027 Ο.Λ.Α., ανάκτηση από: https://www.limassolmunicipal.com.cy/el/news/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%8C-2021-2027-%CE%BF%CE%BB%CE%B1 Δήμος Πάφου, Έργα Υποδομής, ανάκτηση από: http://www.pafos.org.cy/el/page/erga-ipodomisREALTOR REAL ESTATE BLOGS

The Blog Post is an entry (article) that you write on a blog.