Previous Next Main

5 προτάσεις του Realtor.com.cy για πολυτελή σπίτια στην Κύπρο

2020-06-10 17:15:19 | Monopolion Blogger

Στο Realtor.com.cy, η αγάπη και το ενδιαφέρον για την ακίνητη περιουσία και τον κόσμο γύρω από αυτήν, είναι κάτι περισσότερο από διάχυτη. Αδιαμφισβήτητα, γνωρίζουμε καλά, ότι ένα οικιστικό ακίνητο δεν είναι μόνο τοίχοι και εκτάσεις καλυμμένων χώρων, αλλά πρόκειται για χώρους που φιλοξένησαν ή πρόκειται να φιλοξενήσουν ιστορίες ανθρώπων και ζωές.

Ένα ακίνητο, για το Realtor.com.cy, δεν είναι μόνο η νομική ή φορολογική του έννοια, αλλά σημαντικές αξίες, όπως αυτές της οικογένειας, της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής. Ένα σπίτι ή –καλύτερα- ένα ‘σπιτικό’, αντικατοπτρίζει την  προσωπικότητα εκείνου που μένει σε αυτό. Αντικατοπτρίζει τις προτιμήσεις του, το πώς περνά τον ελεύθερό του χρόνο, τι του αρέσει να κάνει, ποια είναι τα αγαπημένα του χρώματα, στοιχεία και χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, το μορφωτικό του επίπεδο, το κοινωνικό του στάτους, ακόμα και την οικονομική του κατάσταση.

Όπως ποικίλουν οι άνθρωποι, έτσι ποικίλουν και τα ακίνητα: μικρά ή μεγάλα διαμερίσματα, βίλες, πολυτελείς κατοικίες, εξοχικά, μεζονέτες, γκαρσονιέρες κλπ. βρίσκονται στην πλατφόρμα του Realtor.com.cy και είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν κάθε ανάγκη και κάθε γούστο. Στο συγκεκριμένο άρθρο, γίνεται μία προσπάθεια να παρουσιάσουμε την έννοια των executive homes και πέντε παραδείγματα τέτοιων ακινήτων από την πλατφόρμα μας.

Executive home

Ο όρος executive home, χρησιμοποιείται στο marketing ακινήτων για να περιγράψει ακίνητα τα οποία χαρακτηρίζονται από στοιχεία πολυτέλειας και ανέσεων. Τα ακίνητα αυτά, κατασκευάζονται από άριστα υλικά, αναφορικά με την κατασκευή τους και τη διακόσμηση τους, όπως μάρμαρα πολυτελείας ή ξύλινες, ακριβές επενδύσεις  και βρίσκονται σε περιβάλλοντα χώρο υψηλής ποιότητας. Ο χώρος αυτός μπορεί να αφορά ένα παραθαλάσσιο ακίνητο ή μία βίλα σε μία εξεζητημένη γειτονιά. Η τιμή τους ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο, ωστόσο παραμένει συμφέρουσα αναλογικά με την απόδοσή τους ή την παροχή ανέσεων και ποιότητας ζωής που προσφέρει στους ενοίκους τους (value for money).

Από κατασκευαστικής πλευράς ή ακόμα και από προσωπικής προτίμησης, η δημιουργία τέτοιου είδους ακινήτων, βελτιώνει την ελκυστικότητα μιας περιοχής και, αυτομάτως, την αναβαθμίζει ως τόπο επένδυσης και οικονομικής ανάπτυξης. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η αλήθεια είναι ότι τέτοια σπίτια απευθύνονται σε συγκεκριμένο και εξειδικευμένο αγοραστικό κοινό, υψηλής οικονομικής κατάστασης και με απαιτήσεις μεγαλύτερες του μέσου όρου. Το κοινό αυτό, γνωρίζει πολύ καλά, ότι δεν αρκεί, μόνο, ένα σπίτι γεμάτο με ανέσεις και υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις, αλλά ιδιαίτερα σημαντικός είναι και ο χώρος στον οποίο βρίσκεται, όπως και οι γείτονες αυτού.

Εάν θα θέλαμε να παρουσιάσουμε με μία ελεύθερη απόδοση, τα στοιχεία εκείνα, τα οποία καθιστούν ένα οικιστικό ακίνητο ως executive, θα μπορούσαμε να τα συνοψίσουμε σε έναν συνδυασμό μεγάλης οικονομικής αξίας, με υψηλή ποιότητα σχεδιασμού και υλικών, τα οποία βρίσκονται σε έναν επίσης εξέχοντα περιβάλλοντα χώρο.

Η πολυτέλεια αρμόζει στην Κύπρο

Η Κύπρος ως πολιτισμικό νησί και επενδυτικός πόλος έλξης,  προσελκύει ξένους επιχειρηματίες και επενδυτές υψηλών προδιαγραφών και παράλληλα δίνει χώρο ανέλιξης στους εγχώριους. Τα φορολογικά και πολιτικά κίνητρα που δίνονται, μέσω προγραμμάτων όπως αυτό του ‘non dom’ ή της ‘golden visa’, ελκύουν ξένα επενδυτικά κεφάλαια και δημιουργούν ένα ετερόκλητο πλήθος μεταξύ των οποίων βρίσκονται εγχώριοι αλλά και αλλοδαποί επενδυτές, επιχειρηματίες και άλλοι.   Αυτό είχε ως συνέπεια –μεταξύ και άλλων παραγόντων- τα τελευταία χρόνια να έχουν αυξηθεί οι κατασκευές ακινήτων και ιδιαίτερα οι κατασκευές και η παραχώρηση στην αγορά πολυτελών οικημάτων.

Ως εκ τούτου η ομάδα του Realtor.com.cy, μέσα από την εμπειρία της, τη μελέτη της αγοράς και τις δραστηριότητες της, βρίσκεται σε θέση να καλύψει  ακόμα και τις πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις. Με τα χαρτοφυλάκια της να κυμαίνονται μέσα σε μία ευρεία γκάμα οικιστικών ή μη ακινήτων, δεν έχει παρά να καλωσορίσει τον κάθε ενδιαφερόμενο. Παρακάτω, παρουσιάζονται ενδεικτικά, 5 οικιστικά ακίνητα –ένα από κάθε μία επαρχία της Κύπρου- τα οποία παρουσιάζουν τα κύρια χαρακτηριστικά ενός executive home.

Λευκωσία

Elegant Luxury Villa in Latsia, Nicosia 

Μία πολυτελής βίλα, εκτάσεως 400 τ.μ. εκτείνεται σε ένα οικόπεδο 604 τ.μ. στην νεόκτιστη περιοχή των προαστίων Λατσιών. Το κτίριο, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά (μπάρμπεκιου, πισίνα και αποθήκη) είναι κατασκευασμένο με υλικά υψηλής ποιότητας και βρίσκεται σε μία περιοχή με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο. Τα πλεονεκτήματα της τοποθεσίας του συνεχίζουν, καθώς καταφέρνει να συνδυάζει την απαιτούμενη ιδιωτικότητα, αλλά ταυτόχρονα να βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από ανέσεις των καταστημάτων, των σχολείων, των τραπεζών, των εστιατορίων κ.α.

 Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, πρόκειται για μία κομψή βίλα με 6 υπνοδωμάτια και μπάνια, μεγάλο σαλόνι, τραπεζαρία και διάφορους επιπλέον βοηθητικούς χώρους. Η ιδιοκτησία εκτείνεται σε υπόγειο, ισόγειο και τον πρώτο όροφο, με τον καθένα από τους χώρους αυτούς να προσφέρει την πολυτέλεια που αρμόζει σε μία ξεχωριστή κατοικία. Ξύλινες επενδύσεις και ακριβά μάρμαρα σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανέσεις και εγκαταστάσεις ολοκληρώνουν την ιδιοκτησία και περιμένουν να φιλοξενήσουν τους επόμενους ενοίκους τους.


Καλαίσθητα έπιπλα και υλικά υψηλής ποιότητας συνθέτουν ένα σύγχρονο και ταυτόχρονα κομψό σαλόνι. 

Ο συνδυασμός του μαρμάρου με τις ξύλινες επιφάνειες, αποπνέει μία σύγχρονη αίγλη σε μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.


Η κομψότητα συνεχίζεται στις κρεβατοκάμαρες, οι οποίες συνοδεύονται από βεράντες με θέα στην θάλασσα.

(για περισσότερες πληροφορίες, βλ εδώ: https://realtor.com.cy/property-detail/480051011-73/?country=Cyprus&type=1&prop_category=0&min_price=800000&max_price=10000000)

Λεμεσός

5 Bedroom Luxury Seafront Villa

Ο Πύργος, μία αριστοκρατική περιοχή της Λεμεσού, φιλοξενεί την εν λόγω πολυτελή βίλα των 454 τ.μ. Οι διαμπερείς και ευήλιοι χώροι της αναδεικνύουν την πολυτελή κατασκευή με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τις ξύλινες επενδύσεις και τα ακριβά μάρμαρα.


Ο ισόγειος χώρος, είναι ενιαίος και αποτελείται από τους χώρους του καθιστικού, της τραπεζαρίας – πρωινού, από το δωμάτιο πλυντηρίων, τα WC επισκεπτών και μία ξεχωριστή μεγάλη κουζίνα.


Ο πρώτος όροφος, φιλοξενεί τα 4 υπνοδωμάτια, τα οποία έχουν το δικό τους μπάνιο, με την κύρια κρεβατοκάμαρα να έχει επιπλέον υδρομασάζ και ντουλάπα walk-in.

 Η βίλα διαθέτει ένα ημιτελές υπόγειο 266 τ.μ. το οποίο θα αποτελείται από κάβα, υδρομασάζ, home cinema, θέατρο, δωμάτιο φυτών και μπάνιο. Επιπλέον, διαθέτει αποκλειστική πρόσβαση σε έναν όμορφα διαμορφωμένο κήπο με πισίνα και δύο θέσεις στάθμευσης στο ισόγειο. Η συνολική της έκταση είναι 1095 τ.μ.

(για περισσότερες πληροφορίες, βλ εδώ: https://realtor.com.cy/property-detail/480031028-58/?country=Cyprus&type=1&prop_category=0&min_price=5000000)

Πάφος

Luxury 5+1 Bedroom Villa in Aphrodite Hills 

Μία υπερπολυτελή βίλα 6 υπνοδωματίων με δικά τους μπάνια και μέσα σε ένα οίκημα 370 τ.μ., φιλοξενείται στα Κουκλιά της Πάφου και μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το  Championship Golf Course.

 Το ευρύχωρο σαλόνι της βίλας με το τζάκι και το υπέροχο ιταλικό μάρμαρο βρίσκεται στον ισόγειο χώρο και δύο μεγάλες μπαλκονόπορτες οδηγούν από αυτό στον εξωτερικό χώρο.


Η βίλα διαθέτει μέχρι και 6 υπνοδωμάτια, με το κύριο υπνοδωμάτιο να βρίσκεται στον πρώτο όροφο και να προσφέρει μία επιπλέον αίσθηση πολυτέλειας μέσα από μία σειρά σύγχρονων εξοπλισμών αναφορικά με τις ντουλάπες και το ιδιωτικό μπάνιο.


Το πάτωμα του ιδιωτικού μπάνιου  της κύριας κρεβατοκάμαρας είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο, παρέχοντας πέρα από άνεση και ιδιωτικότητα, προσδίδει μία επιπλέον αίσθηση πολυτελείας.

Ιδιαίτερος λόγος μπορεί να γίνει για την κουζίνα του, η οποία καταφέρνει να συνδυάσει τις σύγχρονες ανέσεις και πολυτέλειες με την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

Το εξωτερικό της βίλας, δεν θα μπορούσε να μην εντυπωσιάζει και αυτό με τη σειρά του ή να στερείται σε πολυτέλεια και ανέσεις.


Ένας υψηλής ποιότητας –από άποψης υλικών και διαμόρφωσης- εξωτερικός χώρος με (πισίνα 14x6), υπαίθριο τζάκι, μπάρμπεκιου και περιοχή ψυχαγωγίας, περιμένει τους επόμενους ενοίκους του.

(για περισσότερες πληροφορίες, βλ εδώ: https://realtor.com.cy/property-detail/480031028-1618/?country=Cyprus&type=1&prop_category=0&min_price=2000000&max_price=10000000)

Λάρνακα

Luxury Villa in Kornos Area

Μία βίλα ιδιαίτερης πολυτέλειας και 1400 τ.μ βρίσκεται στην περιοχή του Κόρνου στη Λάρνακα. Με λιτή διακόσμηση, εσωτερικούς τοίχους από ξύλο iroko και ψηλές οροφές, ο πλούτος και το αίσθημα της ευημερίας διαχέεται σε ολόκληρη την εσωτερική και εξωτερική της έκταση.


Τα σαλόνια και οι διάφοροι βοηθητικοί της χώροι προσφέρουν πέρα από άνεση μία διάχυτη αίσθηση πολυτέλειας, χάρη στην αρχιτεκτονική της διαμόρφωση και εξοπλισμό.

 Οι κρεβατοκάμαρες βρίσκονται στον πρώτο όροφο με το κύριο υπνοδωμάτιο να φιλοξενεί ένα δωμάτιο- ντουλάπα, σάουνα, τζακούζι και μεγάλο ντουζ.

Οι εξωτερικοί της χώροι, συνδράμουν στην ανάδειξη της πολυτέλειας και της ευημερίας με ανέσεις, οι οποίες παρέχουν ανοιχτό παιδότοπο, πισίνα, εξωτερικό ντουζ και  wc.

Τις παροχές του συγκεκριμένου οικοδομήματος συμπληρώνουν η αίθουσα παιχνιδιού, ένα μεγάλο κελάρι, δύο πολυτελή σαλόνια, ένα γραφείο με μεγάλη ξύλινη βιβλιοθήκη, η τραπεζαρία, ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων με κουζίνα και μπάνιο, ιδιωτικό roof garden, συστήματα ασφαλείας, συναγερμοί πυρκαγιάς, κάμερες κ.α.

(για περισσότερες πληροφορίες, βλ εδώ: https://realtor.com.cy/property-detail/480061008-147/?country=Cyprus&type=1&prop_category=0&min_price=5000000)

Αμμόχωστος  

Exclusive Beachfront Villa 

 Την λίστα με τις πιο ακριβές προτάσεις του Realtor.com.cy, ολοκληρώνει μία εξαίσια, παραθαλάσσια  βίλα 450 τ.μ.


Την εντυπωσιακή αυτή βίλα, ‘ντύνουν’ μοντέρνα  και κομψά έπιπλα με την πολυτέλεια να συνεχίζεται τόσο και στους υπόλοιπους ορόφους (3 στο σύνολο) όσο και στον εξωτερικό χώρο, ο οποίος εναρμονίζεται πλήρως με την παραλία.

 Οι τέσσερις κρεβατοκάμαρες βρίσκονται στον πρώτο όροφο, με ιδιωτικό μπάνιο η κάθε μία και με θέα στη Μεσόγειο οι δύο εξ αυτών.


Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με συστήματα έξυπνης τεχνολογίας, επιτρέποντας στο ιδιοκτήτη να ελέγχει ακόμα και απομακρυσμένα τις ‘έξυπνες’ συσκευές και  ο εξοπλισμός του συνεχίζεται  με αίθουσα κινηματογράφου, γυμναστήριο, τζακούζι, χώρους στάθμευσης, πισίνα και άλλα. Η πολυτέλεια βρίσκεται διάχυτη σε ολόκληρη την ιδιοκτησία, είτε αφορά τους εσωτερικούς είτε αφορά τους εξωτερικούς χώρους.


(για περισσότερες πληροφορίες, βλ εδώ: https://realtor.com.cy/property-detail/480041008-89/?country=Cyprus&type=1&prop_category=0&min_price=2000000)

 Η αλήθεια είναι ότι η μοναδικότητα κάθε σπιτιού οφείλεται στους ανθρώπους που ζουν σε αυτό. Ιδιοκτήτες και ένοικοι, μέσα από την προσωπικότητά τους και την καθημερινότητά τους διαμορφώνουν ανάλογα και τους χώρους. Μπορείτε να εξερευνήσετε μία ευρεία γκάμα ακινήτων και να επιλέξετε το δικό σας, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του Realtor.com.cy.

Σημαντική Σημείωση: Το ανώτερο κείμενο δημιουργήθηκε για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν επιτρέπεται  η αναδημοσίευση, η μετάδοση, η μεταβίβαση, η αναπαραγωγή, η αναμετάδοση, η διανομή, η παρουσίαση, η μεταπώληση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση ή αναφορά, ακόμα και αν αναφέρεται ως πηγή ο δημιουργός ή το ίδιο το κείμενο ή το ίδιο το blog.

REALTOR REAL ESTATE BLOGS

The Blog Post is an entry (article) that you write on a blog.